Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Λεύκανση

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία προσφέρει όχι μόνο ένα εντυπωσιακό χαμόγελο αλλά ενισχύει και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Πώς γίνεται η λεύκανση;

Η λεύκανση γίνεται με τοποθέτηση υλικού είτε απευθείας πάνω στα δόντια είτε μέσα σε ειδικούς νάρθηκες που φορά ο ασθενής. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία προσφέρει ένα εντυπωσιακό χαμόγελο και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Χρειάζομαι λεύκανση;

Ναι, ειδικά όταν το φυσικό χρώμα της αδαμαντίνης έχει αλλάξει και έχει γίνει καφέ, κίτρινο ή γκρι. Με την λεύκανση απομακρύνουμε τις χρωστικές αυτές. Επίσης όταν τα δόντια έχουν απονευρωθεί και σταδιακά έχουν σκουρύνει, η λεύκανση είναι αυτή που, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, θα μας δώσει τη λύση.

Θα πονέσει η λεύκανση;

Η λεύκανση σε γενικές γραμμές μια ανώδυνη διαδικασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησία στα δόντια, ειδικά όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει και ένας μικρός ερεθισμός στα ούλα ο οποίος δεν προβληματίζει.

Η ενόχληση σταματά σχεδόν αμέσως με το τέλος της λεύκανσης.

Έχω ακούσει ότι η λεύκανση καταστρέφει τα δόντια. Είναι αλήθεια;

Όχι. Με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου, η διαδικασία της λεύκανσης είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη.

Πόσο θα κρατήσει το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πολλοί παράγοντες θα καθορίσουν την διάρκεια αυτή. Ο τρόπος ζωής και οι διάφορες διατροφικές συνήθεις θα επηρεάσουν τη διάρκεια της λεύκανσης. Ενδεικτικά, η μεγάλη συχνότητα κατανάλωσης αναψυκτικών, κόκκινου κρασιού, τσαγιού και καφέ καθώς και το κάπνισμα επηρεάζουν σοβαρά τη διαχρονικότητα της λεύκανσης.

Θα πρέπει να κάνω συχνά λεύκανση για να κρατήσω το αποτέλεσμα;

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, η διάρκεια της λεύκανσης μπορεί να ποικίλλει. Για να διατηρηθεί, επομένως ένα αστραφτερό χαμόγελο όσο το δυνατόν περισσότερο θα πρέπει να γίνονται επαναληπτικές δόσεις τόσο συχνότερα, όσο πιο επιβαρυντικοί είναι οι παράγοντες που δρουν αρνητικά στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Ποιες είναι οι μέθοδοι λεύκανσης;

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι με τις οποίες γίνεται η λεύκανση. Η πρώτη μέθοδος γίνεται στο ιατρείο, με εφαρμογή του υλικού στο στόμα του ασθενούς μετά από απομόνωση των ούλων, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα από την επαφή του υλικού με αυτά. Γίνονται μια η δυο εφαρμογές, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα.

Η δεύτερη μέθοδος γίνεται με ειδικούς νάρθηκες στο σπίτι. Ο οδοντίατρος θα πάρει αποτυπώματα των δοντιών, προκειμένου να κατασκευαστούν ειδικοί νάρθηκες. Μαζί με την παράδοση των ναρθήκων και του υλικού στον ασθενή, ο οδοντίατρος θα δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής. Ο οδοντίατρος θα συστήσει στον ασθενή και την διάρκεια εφαρμογής, ανάλογα με το εκάστοτε περιστατικό. Συνήθως οι νάρθηκες φοριούνται από 4 έως 8 ώρες.

Η τρίτη μέθοδος ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό των δυο προηγούμενων. Αρχικά γίνεται η θεραπεία στο ιατρείο και μετά στο σπίτι. Ο τρίτος αυτός τρόπος θεωρείται εκείνος που προσφέρει το πιο σταθερό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Από ποια ηλικία και μετά συστήνεται η λεύκανση;

Από την ηλικία των 18 και μετά.

Μπορώ μόνος μου να κάνω λεύκανση;

Αυστηρά όχι. Η λεύκανση δεν έχει κανέναν απολύτως κίνδυνο αρκεί να γίνεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του θεράποντος ιατρού και να είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς.