Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Όψεις ρητίνης

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι τμήματα από σύνθετη ρητίνη, οι οποίες τοποθετούνται στη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών συμβάλλοντας στην αισθητική διόρθωσή τους. Τα δόντια στα οποία έχουν εφαρμοστεί είναι πλήρως λειτουργικά και το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό. Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να βελτιωθούν το μήκος, το σχήμα, αλλά και το χρώμα των δοντιών.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής τους;

Η διαδικασία τοποθέτησής τους ονομάζεται Bonding ή Lifting δοντιών. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά άμεση, αφού απαιτείται μόνο ένα ραντεβού. Επίσης, πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασίαχωρίς να απαιτείται τοπική αναισθησία. Το φυσικό δόντιτροχίζεται ελαφρώς (0,2 έως 0,5 χιλιοστά) ή και καθόλου, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια οι όψεις.Μόλις τοποθετηθούν, ο ασθενής μπορεί να αξιολογήσει άμεσα το αποτέλεσμα και να προτείνει αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν επιτόπου από τον οδοντίατρο και ο ασθενής να αποκτήσει ένα λαμπερό χαμόγελο.

Είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος για όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι κατάλληλες για την αποκατάσταση αισθητικών αλλά και λειτουργικών προβλημάτων. Ειδικότερα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Διόρθωση μικρών ατελειών που δε χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας
  • Βελτίωση του χρώματος ή διόρθωση δυσχρωμιών
  • Επανόρθωση σχήματος δοντιών
  • Κάλυψη κενών ανάμεσα στα δόντια
  • Ανασύσταση σπασμένων δοντιών
  • Κάλυψη εκτεταμένων σφραγισμάτων 
  • Επαναφορά δοντιών στο αρχικό τους σχήμα σε περίπτωση τριξίματος ή σφιξίματος
Όψεις ρητίνης – Πλεονεκτήματα 

Οι όψεις ρητίνης αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι αρκετά οικονομικές σε σχέση με άλλες αισθητικές αποκαταστάσεις. Επίσης, επιδιορθώνουν μια μεγάλη γκάμα οδοντικών προβλημάτων και η αποκατάστασή τους είναι εύκολη σε περίπτωση σπασίματος ή αποχρωματισμού τους.

Πόσο κοστίζουν;

Το τελικό κόστος διαμορφώνεται αναλόγως του αριθμού των δοντιών στα οποία θα εφαρμοστούν και της ποιότητας του υλικού αποκατάστασης. 

Ο χειρουργός οδοντίατρος Κυριάκος Κόκκινος, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε θέματα Αισθητικής Οδοντιατρικής, βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία σχετική με τις όψεις ρητίνης και την εφαρμογή τους.

Επικοινωνήστε μαζί του για να κλείσετε το ραντεβού σας.