Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Καλέστε για ραντεβού: 210 7470650 - 6972 774 782

Θεραπεία ουλίτιδας

Η ουλίτιδα αφορά την φλεγμονή των ούλων και συνήθως συνοδεύεται με οίδημα (πρήξιμο) συχνά στην περιοχή ανάμεσα στα δόντια, ερυθρότητα και αιμορραγία, ενώ κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει και κακοσμία.

Η αιτία που την προκαλεί είναι η παρουσία μικροβίων που έχουν εγκαταστήσει φλεγμονή στην περιοχή.

Η θεραπεία συνίσταται στην αφαίρεση την τρυγίας (πέτρας), που μπορεί να υπάρχει και κάτω από τα ούλα, της πλάκας και των χρωστικών. Γίνεται με ειδικούς υπερήχους εντελώς ανώδυνα. Στη συνέχεια γίνεται λείανση και στίλβωση και συνιστάται επανεξέταση σε δυο εβδομάδες. Αν μετά την πάροδο δύο εβδομάδων κριθεί απαραίτητο, ξαναγίνεται καθαρισμός, συνήθως πιο τοπικά πλέον και σε μικρότερη κλίμακα.

Εξίσου σημαντική όμως στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας είναι και η συμμετοχή του ίδιου του ασθενούς. Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του θεράποντος οδοντιάτρου τόσο στο σωστό τρόπο βουρτσίσματος, όσο και στη χρήση νήματος ή άλλων μέσων μεσοδόντιου καθαρισμού (βουρτσάκια). Βαρύνουσα σημασία έχει και το να προσέρχεται ο ασθενής στον χρόνο επανελέγχου που έχει καθοριστεί ειδικά με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του.